Dopóki sezon trwa - trzeba korzystać :)Składniki:spód- 1.5 szklanki mąki- 150 g masła (zimnego)- jajko- szczypta soli- łyżka kwaśnej śmietany- łyżeczka proszku do pieczenia- 1/3 szklanki cukru brązowego lub 3 łyżki mioduWszystkie składniki zagnieść ze sobą i ugniatać około 5-7 minut. Ukształtować kulę i włożyć do lodówki na pół godziny.W tym czasie przygotowujemy masę:- 500 g sera twarogowego- 250 g ricotty- 1 łyżka mąki ziemniaczanej- pół szklanki drobnego cukru brązowego- 1 jajkoSer połączyć ze sobą, dodać jajko, cukier i mąkę ziemniaczaną i dalej miksować do uzyskania gładkiej masy.Dodatkowo przygotować około 250-300 g borówek.Ciasto na spód wyłożyć na blaszkę do tarty, porobić "dziurki"widelcem i zapiekać około 10 minut w 180 stopniach. Wyjąć spód, ostudzić i na ostudzony wyłożyć masę serową i posypać borówkami. Piec około 30 minut w 180 stopniach.SMACZNEGO!!!