Wykonanie
Dzisiaj na śniadanie, jak nigdy, naleśniki na słodko. Coś mnie naszło na nie.
Wieki nie
jadłam i teraz smak na kilka miesięcy zaspokojony :D

Składniki:-
mąka typ 450-
woda gazowana-
mleko- szczypta
soli- łyżka
cukru-
jajko (jeśli ktoś ma uczulenie może być bez
jajka)Wszystkich składników dodaję na oko, aby konsystencja była odpowiednia. Po czym sprawdzić, że konsystencja jest ok i naleśniki nie wyjdą ani grube ani cienkie? Zanurzamy łyżkę w przygotowanym cieście i ciasto z niej spływa lecz pozostawia po sobie około 2-3 mm ślad. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na około 10 min, ponownie mieszamy i smażymy na rozgrzanej patelni. Ja nie dodaję
oliwy do ciasta, natłuszczam tylko patelnię przed pierwszym naleśnikiem.Smażymy i gotowe placki faszerujemy czym chcemy.Nadzienie
serowe:- 250 g
sera białego tłustego-
żółtko- 2 łyżki
śmietany kwaśnej-
cukierŻółtko ucieramy z
cukrem, dodajemy
ser. Jeśli konsystencja jest za gęsta - dodajemy
śmietanę i ponownie mieszamy.SMACZNEGO!!!