ßßß Cookit - przepis na Anna Jurksztowicz gotuje - karp po polsku w śmietanie

Anna Jurksztowicz gotuje - karp po polsku w śmietanie

nazwa

Wykonanie

Składniki:
filety z karpia
mąka kukurydziana,
oliwa z oliwek,
masło,
śmietana 36 %,
cebula,
białe wino,
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Przygotowanie:
Najtrudniej jest wyfiletować rybę. Karp ma sporo ości, więc należy samodzielnie przygotować filety lub najlepiej zakupić je w sklepie. Przygotować dwie patelnie.
Na jednej obsmażyć na oliwie filety obtoczone w mące kukurydzianej. Na drugiej usmażyć na maśle cebulkę pokrjoną w piórka, dodać przyprawy, białe wino i śmietankę.
Potem wystarczy połączyć zawartosć obydwu patelni i jeszcze poddusić 5 minut na małym ogniu.
Źródło:http://annajurksztowiczijem.blogspot.com/2014/12/anna-jurksztowicz-gotuje-karp-po-polsku.html