Czas świąt tuż za progiem, więc zagościła na moim stole sernik gotowany Melba - z zeszytu mojej teściowej. W tej chwili sernik "siedzi" w lodówce, więc jutro zamieszczę zdjęcie,jak wygląda w środku.Biszkopt - przepis tutajMasa serowa:500 gram serka homogenizowanego (może być waniliowy)10 dag margaryny1/3 szklanki cukru1/3 szklanki mleka1 budyń waniliowy lub śmietankowy1 kopiata mąki ziemniaczanej100 gram rodzynekMargarynę rozpuszczamy w garnku. Jak się rozpuści dodajemy serkiwaniliowe i mieszamy. Dodajemy cukier. W mleku rozrabiamy budyń i mąkę. Dodajemy do garnka i energicznie mieszamy cały czas gotując. Jak masa zacznie się gotować zdejmujemy z gazu i studzimy. Dodajemy rodzynki. Biszkopt przekrawamy na pół i przekładamy masą serową. Na wierzchu polewamy rozpuszczoną czekoladą i ozdabiamy wedle uznania. Smacznego