Składniki na 6 sztuk.Składniki na ciasto:30 g świeżych drożdży2 szklanki mąki pszennej3/4 szklanki ciepłej wody1 łyżeczka cukru2 łyżki oliwy z oliwek1/2 łyżeczki soli2 łyżki kaszy mannejDodatki:6 łyżeczek sosu pomidorowego lub ketchupu12 plasterków salami12 sztuk oliwek zielonych12 sztuk pomidorów suszonych12 łyżeczek kukurydzy konserwowej12 łyżeczek startego żółtego seraPrzepis:Drożdże ucieramy z cukrem i dodajemy ciepłą wodę. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy soli i roztarte drożdże z wodą. Całość zagniatamy. Na koniec dodajemy oliwę z oliwek i ponownie zagniatamy. Ciasto przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia na ok. 1 godzinę. Po tym czasie ciasto powinno zwiększyć swoją objętość. Z wyrośniętego ciasta urywamy kule i rozwałkowujemy je na placki o średnicy ok. 7 cm. Następnie blachę do pieczenia smarujemy oliwą i posypujemy kaszą manną. Na tak przygotowaną blachę nakładamy nacze pizzerinki i dekorujemy je ulubionymi dodatkami. W moim przypadku było to nałożenie ketchupu, następnie pokrojonych oliwek, posiekanych pomidorów suszonych, kukurydzy, salami i na koniec ser.Pizzerinki pieczemy w nagrzanym do 200C piekarniku przez ok. 15 minut.Przed :)...i po :)Przed :)...i po :)