Wykonanie
Składniki na 12 babeczek
Składniki mokre:1
jajko1 szklanka
jogurtu naturalnego1/3 szklanki
olejuSkładniki suche:1/2 szklanki
cukru1 i 3/4 szklanki
mąki pszennej1 łyżeczka
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
sody oczyszczonej2 łyżki
kakao3 batony snickers (3x50g)Przepis:
Mąkę przesiewamy, dodajemy do niej
cukier,
proszek do pieczenia,
sodę oraz
kakao. Całość mieszamy do połączenia składników. W osobnej miseczce rozbełtujemy
jajko, dodajemy do niego
jogurt naturalny oraz
olej. Całość mieszamy i przelewamy do składników suchych. Łączymy składniki mokre i suche. Formę do pieczenia muffinów wykładamy papilotkami i nakładamy do nich po jednej łyżce ciasta, następnie kilka kawałków snickersa i przykrywamy kolejną łyżką ciasta. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200C przez 18 minut. Studzimy na kratce.