Wykonanie
Składniki na 3-4 porcje:250 g mrożonych
krewetek koktajlowych
Makaron gniazdka (6-8 sztuk)3
pomidory1
cebula biała1 ząbek
czosnku2 łyżeczki
sezamuSól,
pieprz,
oregano,
bazyliaOlej do smażeniaPrzepis:
Krewetki wrzucamy do wrzątku na ok. 3 minuty. Odcedzamy.
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu (w osolonej wodzie).
Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na patelni do zarumienienia razem z przeciśniętym przez praskę
czosnkiem.
Pomidory należy sparzyć i obrać ze skórki, następnie pokroić w kostkę i dorzucić do
cebuli i dusić przez ok. 10 minut.
Krewetki dodajemy do
cebuli i
pomidorów, doprawiamy i smażymy przez ok. 5 minut.
Makaron po odcedzeniu dodajemy na patelnię i całość dokładnie mieszamy. Po nałożeniu
makaronu na talerze posypujemy go ziarnami
sezamu.

