Wykonanie
Składniki:6 nóżek z
kurczaka3 łyżki
ketchupu Pudliszki (pikantny)500g warzyw na patelnię
Przyprawy:
czosnek w proszku,
papryka czerwona słodka,
oregano,
bazylia,
sól,
pieprzPrzepis:Do rękawa wkładamy umyte nóżki i dodajemy
ketchup razem z
przyprawami. Dokładnie wszystko mieszamy w rękawie i wsadzamy do naczynia żaroodpornego z przykrywką. Nóżki pieczemy w piekarniku w temperaturze 200C przez 60 minut. Pod koniec pieczenia zdejmujemy przykrywkę i rozrywamy rękaw - zostawiamy jeszcze na 10 minut w piekarniku (skórka będzie chrrrupiąca :))W czasie pieczenia przygotowujemy warzywa smażąc je na patelni z dwoma łyżkami
oleju ryżowego i doprawiamy do smaku.Nóżki idealnie sprawdzą się jako danie główne na grilla - wystarczy umieścić je w przygotowanej marynacie z
ketchupu i przypraw i trzymać minimum przez dwie godziny i wrzucać na ruszt!