ßßß
Składniki:5 gałązek rabarbaru2 szklanki mąki200g margaryny1 torebkę cukru waniliowego1 jajko1 szklankę cukru2 łyżki płatków owsianych1 łyżka płatków migdałowych1 łyżka wiórek kokosowych2 łyżki cukru pudruPrzepis:Rabarbar obieramy i kroimy. Zasypujemy 3 łyżkami cukru i odstawiamy na godzinkę (mieszamy co jakiś czas). Margarynę, jajko, cukier waniliowy, zwykły cukier mieszamy i ugniatamy ciasto. Od ciasta odrywamy 1/4 i zostawiamy w misce. Pozostałe ciasto wkładamy do formy (wysmarowanej margaryną i obsypanej otrębami pszennymi mielonymi) i ugniatamy tak aby ładnie przylegało. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180C i pieczemy przez 10 minut. Po wyciągnięciu układamy rabarbar (bez soku). Z pozostałego ciasta robimy kruszonkę - dodajemy płatki owsiane, wiórki kokosowe i płatki migdałowe. Możemy dorzucić jeszcze trochę mąki i rozdrobnić. Ciacho obsypujemy kruszonką i wstawiamy do piekarnika na 30-40minut. Po wyciągnięciu i ostygnięciu ciacho dekorujemy cukrem pudrem ;)

