Coconut cakesSkładniki.Ciasto.2 żółtka8 g drożdży25 dag tłuszczu2 łyżki cukru180 ml mleka40 dag mąki1 łyżeczka startej skórki cytrynowejNadzienie.2 białka12 dag cukru1 łyżka soku z cytryny10 dag wiórków kokosowychWykonanie.Drożdże i cukier rozpuścić w letnim mlekuŻółtka utrzeć z tłuszczem, dobry jest smalec. Dodać szczyptę soli, drożdże z mlekiem i tyle mąki, żeby ciasto dało się rozwałkować.Rozwałkowane w prostokąt ciasto posmarować nadzieniem.Nadzienie.Białka ubić z cukrem, dodając sok cytrynowy. Wsypać wiórki i wymieszać.Od krótszego boku kroić paski o szerokości 2,5-3 cm i zwijać w ruloniki.Ułożyć na natłuszczonej blasze posypanej mąką. Zewnętrzną warstwę trochę odchylić tworząc niby kwiatek.Piec w temp.180 stop.25-30 minut. Ciasteczka są kruche.