ßßß
Cookit - przepis na Czereśnie w galaretce na galaretce jogurtowej.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Czereśnie w galaretce na galaretce jogurtowej.
Składniki
Czereśnie
Galaretka wiśniowa
Jogurt naturalny
Cukier puder
Wanilia
Żelatyna
Wykonanie
Sweet cherries in jelly. Cherries on
yogurt
jelly.
Składniki.
50 dag
czereśni
2
galaretki wiśniowe
50 dag
jogurtu naturalnego
3 łyżki
cukru pudru
z
wanilią
5 łyżeczek
żelatyny
Wykonanie.
Czereśnie
przekroić na pół i wyjąc pestki.Włożyć do gorącej rozpuszczonej
galaretki
. Schłodzić.
Czereśnie
razem z
galaretką
przelać do foremki wyłożonej folią. Odstawić do całkowitego stężenia.
Żelatynę
zalać małą ilością
wody
i rozpuścić w łaźni
wodnej
. Do
żelatyny
dodać 2-3 łyżki
jogurtu
,wymieszać i dodawać do reszty
jogurtu
dobrze mieszając.Masę
jogurtową
wyłożyć na
czereśniową
galaretkę
. Odstawić do stężenia.Wyłożyć na półmisek
galaretką
jogurtową
na spód.Udekorować
czereśniami
.
Czereśnie
zanurzamy w
białku
i następnie otaczamy w cukrze.Smaczna ,zdrowa, sezonowa rozpusta.
Źródło:
http://edicook.blogspot.com/2014/07/czeresnie-w-galaretce-na-galaretce.html
Przepisy powiązane
Lody czereśniowe
jogurtowy sernik na zimno czereśniowo-migdałowy
dietetyczny deser z truskawkami
Ciasto makowo-budyniowe
Malinowe lody na patyku
Składniki powiązane (0)