Wykonanie
Bardzo lekki sernik bez dodatku
cukru. Doskonały deser, który nie zaburza dozwolonych proporcji węglowodanów, a jednocześnie słodki i bardzo smaczny.Porcja na 1 miseczkę w sam raz na II śniadanie albo podwieczorek.Składniki:- wydrylowane
czereśnie 80g-
jogurt naturalny 150g-
migdały w płatkach 10g- 2 łyżeczki
żelatyny - 8gSposób przygotowania:
Żelatynę rozpuścić w 100ml
wody i zostawić do wystudzenia mieszając od czasu do czasu.
Czereśnie wydrylować, dodać
jogurt i
migdały w płatkach i wszytko razem zblendować (albo nie jeśli ktoś lubi kawałki
owoców;). Dolać wystudzoną
żelatynę, wymieszać dokładnie, przelać do miseczki i wstawić na noc do lodówki. Przed podaniem można posypać np.
zarodkami pszennymi Smacznego.
1 porcja - 300 gWartość energetyczna :274 , 23 kcal
Białko:18 , 48 gWęglowodany:23 , 22 gTłuszcz:11 , 82 g