Wykonanie
Soup with
avocado.

Składniki.

2
awokado dojrzałe125 ml
śmietany słodkiej200ml
bulionu z drobiu1 łyżka
wytrawnego sherrysól4 łyżki
mąki kukurydzianej3 łyżki
wodysólWykonanie.Z dojrzałego
awokado wydrążyć miąższ. Wlać
śmietankę i zmiksować.Dodać zagotowany
bulion, dobrze wymieszać .Doprawić
solą ,
sherry,
pieprzem i odstawić.
Mąkę kukurydzianą zagnieść z małą ilością
wody, ciasto powinno być twarde.Rozwałkować zawinięte w papier pergaminowy na cienki placuszek.Upiec na dobrze rozgrzanej żeliwnej patelni z obu stron na żółty kolor, pokroić w cienkie paseczki i dodać do zupy.Im bardziej dojrzałe
awokado ,tym zupa jest bardziej kremowa. Chodzi o konsystencję, nie kolor..