Wykonanie
Rolls of yufka with sheep cheese.


Składniki.6 trójkątów ciasta yufka1
białko lub
wodaOlej do smażenia.Nadzienie.200gsera owczego1 pęczek
kopru1 pęczek
pietruszki½ łyżeczki
papryki mielonej
Pieprz świeżo zmielony.Wykonanie.
Pietruszkę i
koper posiekać.
Ser pokruszyć i wymieszać z
zieleniną,
papryką i
pieprzem.Trójkąty yufki przesmarować stopionym
masłem, nałożyć nadzienie, boki górne założyć trochę do środka i zwijać roladki zaczynając od szerszej strony.Smażyć we frytkownicy lub garnku z rozgrzanym
olejem (180stop.) ,każdy krokiet 2-3 min, aż się zrumienią.Wyjąć, osuszyć na papierowym ręczniku i podawać.Saha ła hana! (Smacznego)