Romaine lettuce marinated.Składniki.2 sałaty rzymskie minisólkoperek do posypaniaMarynata.1 pomarańcza-sok2 łyżki oliwy z oliwek2 łyżki octu balsamicznego1 łyżka mioduWykonanie.Składniki marynaty wymieszać. Można ewentualnie dodać trochę cukru brązowego.Sałaty umyć, obrać z zewnętrznych liści i przekroić na połówki.Blanszować w lekko osolonym wrzątku 2-3 min. Odcedzić ,po przestudzeniu zalać je marynatą. Przykryć i odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Posypać koperkiem i podawać jako przekąskę, ale jest też doskonałym dodatkiem do mięs.Szybka przekąska.Składniki:3 liście bazylii3 pomidorki koktailowe3 kulki małe mozzarellakilka kropel octu balsamicznegoCałość spiąć wykałaczką i skropić octem balsamicznym.