Wykonanie
Spring potatoes.

U nas dzisiaj piękne słońce. Ta prawdziwie wiosenna aura rozleniwiła mnie i przywołała smaki lata. Stąd taki lekki obiadek, bo o linię trzeba zadbać, a ponieważ Smakowita Pajda zaskoczyła mnie swoim zdrowym składem ,sprzyjającym diecie,a zarazem doskonałym smakiem, wykorzystałem ją jako szybką okrasę do ziemniaczków. Pięknie stopiła się na gorących ziemniaczkach ,nadając im błysku oraz
ziołowego smaku i aromatu , prawdziwa wiosenna frajda .

Składniki:3 średnie
ziemniaki3 cieniutkie
marchewki, najlepiej
młode3 małe łyżeczki Smakowita Pajda - smalczyk roślinny z
ziołami ogrodowymi
kiełki brokułusól2 plasterki
boczkuWykonanie:Za pomocą wycinaka gniazd nasiennych wydrążyć tunel w ziemniakach i obrać je.
Marchewki ostrugać i wsunąć w tunel. Czas gotowania
marchewki i
ziemniaków jest podobny. Można ugotować je razem w osolonej wodzie. Uważać ,żeby ziemniaczków nie rozgotować.Wyjąć z
wody ,ułożyć na kiełkach
brokułu. Na każdy
ziemniak nałożyć łyżeczkę smalczyku roślinnego z
ziołami ogrodowymi. Podać z usmażonym na patelni grillowej plastrami
boczku.Tak przygotowany
kartofel ,to już pommes (fr.
ziemniak), który
doda splendoru każdej potrawie.Przepis bierze udział w konkursie - “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda.