ßßß
Składniki na 20 sztuk.250g mąki60g „Smakowita Pajda” z ziołami ogrodowymi1-2 łyżki jogurtu naturalnego1 jajkoJajko do posmarowaniaZiarna do posypania paluchów.Wykonanie dziecinnie proste.Wszystkie składniki zagnieść ,odstawić na 30 min do lodówki.Ciasto wywałkować na cienki placek i pociąć na paski.Posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać tym co nam w duszy gra ,np .gruboziarnistą solą morską ,ziarnami słonecznika, sezamem ,papryką, orzechami itp.Smakowita Pajda zaskoczyła mnie całkowicie swoim zapachem, smakiem i kolorem. Życie nabrało smaku.Wykorzystanie smalczyku na pewno jest nietypowe ,ale efekt smakowy rewelacyjny. Przekonajcie się o tym sami.Przepis bierze udział w konkursie - “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda.