ßßß
Kruszonka.40 dag mąki pszennej15dag margaryny1 jajko2 łyżki jogurtu greckiego1 łyżka cukru1 łyżeczka otartej skórki cytrynowej1 łyżeczka proszku do pieczeniaNadzienie.6 jabłek2 łyżki cukru1/2 łyżeczki cynamonu3 goździki3 łyżki wodyZe składników na kruszonkę ,zagnieść kruszonkę ,wysypać na natłuszczoną blaszkę .Piec w temp .180stop 15 min. Pod koniec pieczenia można przemieszać na blaszce i piec jeszcze chwilę, jeżeli jest potrzeba.W trakcie pieczenia ,jabłka obrać, pokroić w małą kosteczkę i dusić z resztą składników około10min.W dosyć obszernych filiżankach, bulionówkach układać warstwami kruszonkę i jabłka.Jeżeli komuś tych słodkości jest mało ,to doda sobie gałkę lodów, ubitą śmietanę itp.Polecam ten szybki ,smaczny deser.