Wykonanie
Apple pie in a cup.

Jeżeli mamy gotowe
jabłka w słoiku ,to robimy tylko kruszonkę ,pieczemy i jemy na ciepło lub później na zimno.

Kruszonka.40 dag
mąki pszennej15dag
margaryny1
jajko2 łyżki
jogurtu greckiego1 łyżka
cukru1 łyżeczka otartej
skórki cytrynowej1 łyżeczka
proszku do pieczeniaNadzienie.6
jabłek2 łyżki
cukru1/2 łyżeczki
cynamonu3
goździki3 łyżki
wodyZe składników na kruszonkę ,zagnieść kruszonkę ,wysypać na natłuszczoną blaszkę .Piec w temp .180stop 15 min. Pod koniec pieczenia można przemieszać na blaszce i piec jeszcze chwilę, jeżeli jest potrzeba.W trakcie pieczenia ,
jabłka obrać, pokroić w małą kosteczkę i dusić z resztą składników około10min.W dosyć obszernych filiżankach, bulionówkach układać warstwami kruszonkę i
jabłka.Jeżeli komuś tych słodkości jest mało ,to
doda sobie gałkę
lodów, ubitą
śmietanę itp.Polecam ten szybki ,smaczny deser.