Składniki.Ciasto.400 g mąki50 g drożdży200 ml mleka30 g cukruszczypta soli2 żółtka300 g mielonych orzechów mieszanych100 g cukru pudru2 białka1 słoik konfitury brzoskwiniowejtłuszcz do formyZ drożdży ,1 łyżki mąki ,cukru i 3 łyżek letniego mleka zrobić rozczyn. Kiedy zacznie "pracować" dodać resztę składników ciasta i wyrobić. Odstawić do wyrośnięcia na 30 min. w ciepłe miejsce.Białka ubić z cukrem, dodać orzechy i konfiturę brzoskwiniową ,dokładnie wymieszać.Ciasto rozwałkować na prostokąt 50 X 40 cm,posmarować masą, zwinąć w rulon i pokroić na 10 części. Formę natłuścić i ustawić w niej kawałki ciasta w małych odległościach od siebie, bo jeszcze urośnie..Wierzch posmarować jajkiem , białkiem lub konfiturą.Piec w temp.180 stop.przez 40 min.