ßßß
SKŁADNIKI:grzyby leśne,½ porcji rosołowej,włoszczyzna (marchew, seler, pietruszka),opakowanie śmietany 18%,sól, pieprz,mąka,makaron ( u mnie drobne kolanka – ale to wszystko zależy od Waszych upodobań),WYKONANIE:Do garnka wlewamy wodę, solimy, wrzucamy porcję rosołową i gotujemy na wolnym ogniu. W tym samym czasie w innym garnuszku gotujemy makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kiedy nasz wywar z porcji rosołowej lub kostki jest już gotowy wrzucamy do garnka warzywa (marchewkę, seler, korzeń pietruszki), doprawiamy solą i pieprzem (może być vegeta) i gotujemy przez około 7 minut na wolnym ogniu. Następnie dodajemy pokrojone i oczyszczone grzyby. Gotujemy na wolnym ogniu do momentu aż nasze grzyby i warzywa będą odpowiednio miękkie.Na samym końcu dodajemy do gotującej się zupy śmietanę bardzo dobrze roztrzepaną w kubeczku razem z mąką i odrobiną soli ( nie zważy nam się podczas wlewania do garnka, gdy ma sól, ale polecam również wcześniej do kubeczka ze śmietaną wlać trochę gorącej zupy i wyrównać temperaturę). Pozostawiamy zupę na wolnym ogniu przez około 12 minut oraz dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Podajemy z makaronem lub jak kto woli z lanymi kluskami itd.SMACZNEGO !!!