ßßß
Składniki:- 1 i 1/2 szklanki mąki- 1 łyżeczka sody- 1/2 łyżeczki soli- 1 łyżeczka cynamonu- 2 jabłka starte na tarce- 3/4 szklanki cukru- 1 łyżka miodu- 1/3 szklanki oleju- 1/4 szklanki piwa PORTER- 1/2 szklanki posiekanych orzechów laskowych- 1/2 szklanki rodzynekDodatkowo polewa czekoladowa od Delecty.Wykonanie:Do miski przesiać mąkę, sodę, sól oraz cynamon. W drugiej misce umieścić: cukier, miód, starte jabłka, olej, piwo. Składniki suche połączyć z mokrymi, dodać orzechy i rodzynki, wymieszać.Wylać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 35 min w 180 st. CNa koniec ozdabiamy polewą czekoladową zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.SMACZNEGO !!!