ßßß
Potrzebne produkty:350 g fasolki szparagowej (zielonej)100 g szynki parmeńskiej60 g pora2 ząbki czosnku1/2 łyżeczki rozmarynu1 łyżka oliwy z orzeszków ziemnych4 łyżki sezamuświeżo zmielona sól i pieprzWykonanie:Fasolkę ugotować w osolonej wodzie ale tak żeby było lekko twarda.Na patelnie wlać łyżkę oleju z orzeszków ziemnych dodać sezam, drobno pokrojony czosnek, por i szynkę parmeńską.Podsmażyć tak by wszystko się zarumieniło i por był miękki.Na patelnie przesypać ugotowaną fasolkę i wszystko dokładnie wymieszać i posypać świeżo zmielonym pieprzem.* Porcja na dwie osoby. Jeśli ktoś lubi bardzo dobrze smakuje z pokrojonym na drobno serem kozim w ostrej panierce. Można jeść na ciepło i na zimno.