ßßß Cookit - przepis na Sałatka z szynką parmeńską i fasolą szparagową

Sałatka z szynką parmeńską i fasolą szparagową

nazwa

Wykonanie

Potrzebne produkty:
350 g fasolki szparagowej (zielonej)
100 g szynki parmeńskiej
60 g pora
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki rozmarynu
1 łyżka oliwy z orzeszków ziemnych
4 łyżki sezamu
świeżo zmielona sól i pieprz
Wykonanie:
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie ale tak żeby było lekko twarda.
Na patelnie wlać łyżkę oleju z orzeszków ziemnych dodać sezam, drobno pokrojony czosnek, por i szynkę parmeńską.
Podsmażyć tak by wszystko się zarumieniło i por był miękki.
Na patelnie przesypać ugotowaną fasolkę i wszystko dokładnie wymieszać i posypać świeżo zmielonym pieprzem.
* Porcja na dwie osoby. Jeśli ktoś lubi bardzo dobrze smakuje z pokrojonym na drobno serem kozim w ostrej panierce. Można jeść na ciepło i na zimno.
Źródło:http://kokieteriasmaku.blogspot.com/2014/07/saatka-z-szynka-parmenska-i-fasola.html