Wykonanie
Sucharki te, są idealne dla osób chcących w szybki sposób dostarczać potrzebnych wartości odżywczych dla organizmu. Dedykuję je sportowcom i osobą o wzmożonym wysiłku fizycznych. Są też idealnym źródłem energii na zimne jesienno- zimowe dni.Potrzebne produkty1 szklanka
mąki pszennej1
jajko100 g
miodugarść
rodzynek lub
żórawiny2 garści
orzechów laskowych1 dobra
czekolada2 łyżki
brązowego cukru najlepiej go zblendować żeby był drobny)szczypta
soli1/2 łyżeczki
sody2 łyżki słodkiego
kakao1 łyżka gorzkiego
kakaoWykonanie
Mąkę,
sól,
sodę ,
kakao orzechy,
rodzynki wsypujemy do jednej miski i łyżą wszystko łączymy
Miód rozpuścić z
cukrem dodać
jajko i dokładnie roztrzepać.
Czekoladę pokroić na drobną kostkę.Wszystko razem dokładnie łączymy mikserem (na najmniejszych obrotach).Z ciasta formujemy paski o szerokości ok 6 cm rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczeniaPieczemy w temperaturze 190 stopni przez ok 30 minut następnie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy sucharki na ok 10 minut w piekarniku.Po wyciągnięciu studzimy jeszcze ok 10 minut następnie kroimy na kawałki o grubości ok 3-4 cm.Smacznego:) !