ßßß
Składniki5 jajek3 serki topione dowolny smak (kostka)2 duże cebule4 średnie ogórki konserwowe30 dag szynki w całości4 średnie marchewki500 ml majonezu2 łyżki śmietanysólpieprzmaggiWykonanie:Serki zamrażamy, a następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jajka gotujemy, studzimy i obieramy. ze skorupek. Marchewki obieramy i gotujemy do miękkości. Studzimy. Cebulę obieramy.Białka, marchewkę, ogórki, cebulę i szynkę kroimy w drobną kostkę.Majonez łączymy ze śmietaną, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i maggi.Ułożenie sałatki:1. Białka2. Cienka warstwa sosu3. Szynka4. Zamrożony serek topiony starty na tarce o grubych oczkach5. Cebula6. Ogórki7. Warstwa sosu8. Marchewka9. Cienka warstwa sosu10. Żółtka starte na tarce o drobnych oczkachSmacznego!