ßßß


Biszkopt:8 jaj8 łyżek cukru8 łyżek mąki3 łyżki kakao1 łyżka proszku1 łyżka olejuWykonanie:Białka ubić na sztywno, utrwalić cukrem, dodać żółtka oraz przesianą mąkę z kakao.Skropić olejem, wymieszać.Upiec w temp. 180, wystudzić i przekroić na dwa blaty.Masa:30 dag truskawek mrożonych25 dag masła3 żółtka15 dag cukru1 cukier waniliowy1 op. małych bezów -20 dagWykonanie:Żółtka utrzeć z cukrem na parze na puszystą masę ok. 15 min. wystudzić. Masło zmiksować, dodać zmiażdżone truskawki oraz masę jajeczną (uwaga! temperatura może się zważyć)Na pierwszy blat biszkoptowy wyłożyć 1/2 kremu, nałożyć małe beziki i wyłożyć drugą połowę kremu, przycisnąć drugą połową biszkoptu. Wykończyć polewą.Smacznego!