Dziś jeszcze jedna odsłona sernika. Tym razem o smaku pomarańczowym w otoczce czekoladowej. Jest naprawdę bardzo pyszny i godny polecenia.Spód:8 łyżek roztopionego masła1 szklanka pokruszonych herbatników1 łyżka kakaoWykonanie:Ciasteczka wymieszać z masłem i kakao. Masę wyłożyć na natłuszczonej tortownicę i dobrze docisnąć. Piec przez 6 minut w 175 st. C. Wyciągnąć i ostudzić.Masa serowa:50 dag serka kremowego3/4 szklanki cukru2 jaja1/2 szklanki soku z pomarańczy1 łyżka otartej skórki pomarańczowejWykonanie:Serek wymieszać z cukrem i jajkami, sokiem oraz skórką pomarańczową. Masę wylać na podpieczony spód. Piec 30-35 minut w 175 st. C.Masa czekoladowa :10 dag czekolady deserowej1 1/4 szklanki śmietany kremówki3 łyżki cukruWykonanie:Połowę czekolady roztopić w kąpieli wodnej. Śmietanę wymieszać z cukrem. Dodać roztopioną czekoladę. Wymieszać i posmarować upieczony sernik. Schłodzić w lodówce. Na wierzch zetrzeć drugą połowę tabliczki czekolady.Smacznego!