Wykonanie
Oto na jzwyklejsze
ciasteczka owsiane
Ciasteczka, są bardzo smaczne i zdrowe ponieważ zawierają błonnik tak bardzo potrzebny w układzie trawiennym.
Ciasteczka można również wzbogacić dodając pokrojone
suszone owoce.

25 dag
margaryny2
jajka7 dag
płatków owsianych (najlepiej błyskawicznych)20 dag
mąki pszennej1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia18 dag
cukrucukier waniliowyskórka z 1
cytrynysólZ podanych składników zagnieć ciasto. Następnie przenieś ciasto na arkusz folii aluminiowej i uformuj wałek o średnicy 5 cm.Włóż ciasto do zamrażarki najlepiej na godzinę. Wyjmij i pokrój
ostrym nożem na plastry o grubości ok. 5 mm. Blachę wyłóż papierem i do pieczenia i ułóż na niej
ciasteczka, pamiętając o zachowaniu odległości.Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 10-12 minut lub do zarumienienia brzegów.Po upieczeniu poczekaj kilka minut, ponieważ
ciasteczka będą miękkie. Następnie przełóż na metalową kratkę i wystudź.