Wykonanie

Nie zawsze wszystko wychodzi. Miały być
krówki i nie wyszły. I czarna rozpacz, bo co zrobić z dwoma kilogramami masy? Co dać ludziom do zjedzenia na KS? Wpadłem na pomysł
andrutów. Pogoniłem do sklepu z nadzieją, że znajdę gdzieś takie wegańskie
wafle, udało się, były w drugim odwiedzonym sklepie. Sytuacja została opanowana.Składniki:- kilo
cukru- kilo
orzechów ziemnych (niesolonych!)- 20dag
margaryny wegańskiej- puszka
mleka kokosowego- garść
migdałów- sok z połówki
pomarańczyDo garnka wsypujemy
cukier i wlewamy pół szklanki
wody. Gry
cukier się stopi dodajemy
margarynę,
mleko kokosowe i sok z
pomarańczy.
Orzechy i
migdały mielimy bardzo drobno i wrzucamy do masy. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do podstygnięcia. Przekładamy
wafle. Gotowego
andruta przykładamy na kilka godzin czymś bardzo ciężkim.