Wykonanie
W sam raz na śniadanie, bez dodatku
cukru czy innych niewystępujących naturalnie substancji słodzących, lekko słodki posmak uzyskamy przez dodanie kawałka dobrze dojrzałego
banana.Potrzeba nam:- 1 łyżka zmielonego
maku (ja użyłem zwykłego surowego
maku, który tylko zmieliłem, bez sparzania itp)- 1 łyżka zmielonego
sezamu- 1 łyżka zmielonych
migdałów- 1 łyżka
mąki pszennej- 1 łyżka
mąki żytniej- 1 łyżka
oliwy z oliwek (dzięki
oliwie w cieście, nie musiałem użyć tłuszczu do smażenia na patelni)- ok. 1/2 szklanki
mleka roślinnego- 1/2
banana- 1 łyżeczka
cynamonuWszystkie suche składniki wymieszać. Dolać
mleko i wyrobić ciasto. Jeżeli wyda wam się zbyt gęste, dodajcie
wody, albo więcej
mleka. Ja smażyłem na suchej patelni i na końcu dodałem na każdy placek łyżeczkę
jabłek smażonych z
cynamonem (sklepowy produkt).