Wykonanie
Zachwyciłam się
łososiem atlantyckim w ziołach prowansalskich, którego mąż kupił w Lidlu...Oczywiście prosiłam o fileta, do zapiekanki, ale cóż...cóż to za różnica jaki?;p No to nic, zapiekanka się jeszcze
zrobi, za to ów
łosoś pozwolił mi oczyścić lodówkę z końcówek. W opakowaniu jest jeszcze sos
śmietanowo-
chrzanowy, dooobry, wyrazisty....!!
Łososia nie jest dużo, bo tylko 150 g, ale jest obłędny, dobrze doprawiony, pachnący, no och!:)Dodałam do niego kilka składników, w tym trochę różnego
makaronu - resztek z opakowań, no i wyszedł całkiem fajny obiad;)Przygotowanie: 25 minutKoszt: 12 złSkładniki:150 g
łososia atlantyckiego plus sosmała główka
sałaty rzymskiej2
gruszkipół
ogórka zielonegopenne, kokardy i świderki - resztki z opakowań
sól,
pieprz czarnyodrobina tartej
mozzarelligarść liści
bazyliiMakarony gotuję w lekko osolonej wodzie na al dente. Po ugotowaniu odcedzam.
Ogórka i
gruszki obieram ze skóry, myję, kroję na kostkę. Wrzucam do miski.
Łososia ( w plastrach) kroję na mniejsze kawałki, dorzucam do miski...mieszam.Dodaję sos, doprawiam do smaku.
Sałatę myję dokładnie.Na talerzach rozkładam liście
sałaty, posypuję je odrobiną
sera,
solę, na nie układam mieszankę
łososia,
gruszki i
ogórka, które połączyłam z
makaronem i sosem. Raz jeszcze posypuję
serem, poszatkowaną
bazylią. Od razu podaję.



...Z pozdrowieniami dla Arcoiris ;)))