Wykonanie
Noo, i co mi teraz powiecie?;pJuż wyjaśniam. U mnie w domu ta pasta króluje od lat, jakaś ciotka ją niby przywiozła z Włoch, znając moją rodzinę, pewnie ewoluowała sobie ta mazia na rodzimym łonie z tego co było, aż powstała na nasza, ta za smakiem, której zatęskniłam, choć ma milion kalorii...Jak poklikacie w google, wychodzi zupełnie coś innego, żadna tam pasta do
chleba a dodatek do
makaronu, czyli nomen omen pasty...Aleeee, wracając do sedna, jeśli się odchudzacie, odradzam, z drugiej strony jedna kromeczka Z...nikomu nie zaszkodzi;pPrzygotowanie: 10 minutKoszt: ok 13 złSkładniki:kostka
margaryny Mlekovitajeden
serek topiony - niesmakowy3
jaja3
ogórki małosolne - powinny być kiszone
sól,
pieprz ziołowy2 łyżki
przecieru pomidorowego Pudliszki
Jajka gotuję na twardo. Studzę. Obieram ze skorupek, kroję w kostkę.
Ogórki obieram ze skóry, również kroję na drobną kostkę.
Margarynę i
serek mieszam ze sobą, dobrze jest, kiedy
margaryna jest miękka, lepiej się
miesza;pDo powstałej masy dodaję
jajka i
ogórki oraz przecier, mieszam wszystko bardzo dokładnie, doprawiam do smaku. Wkładam do lodówki by się wszystko przegryzło.Jedna uwaga, nie przesadźcie z dodawanie przecieru, on ma jedynie nadać lekki posmak i kolor.Polecam pastę smakoszom, najlepiej smakuje z pajdą
chleba...ale ostrzegam, swoje kalorie ma;p







p.s. ...zachęcam do obejrzenia mojego instagramu, to taki off postowy...http://instagram.com/olalallola