ßßß Cookit - przepis na pasta siuta, znacie ?;p

pasta siuta, znacie ?;p

nazwa

Wykonanie

Noo, i co mi teraz powiecie?;p
Już wyjaśniam. U mnie w domu ta pasta króluje od lat, jakaś ciotka ją niby przywiozła z Włoch, znając moją rodzinę, pewnie ewoluowała sobie ta mazia na rodzimym łonie z tego co było, aż powstała na nasza, ta za smakiem, której zatęskniłam, choć ma milion kalorii...Jak poklikacie w google, wychodzi zupełnie coś innego, żadna tam pasta do chleba a dodatek do makaronu, czyli nomen omen pasty...
Aleeee, wracając do sedna, jeśli się odchudzacie, odradzam, z drugiej strony jedna kromeczka Z...nikomu nie zaszkodzi;p
Przygotowanie: 10 minut
Koszt: ok 13 zł
Składniki:
kostka margaryny Mlekovita
jeden serek topiony - niesmakowy
3 jaja
3 ogórki małosolne - powinny być kiszone
sól, pieprz ziołowy
2 łyżki przecieru pomidorowego Pudliszki
Jajka gotuję na twardo. Studzę. Obieram ze skorupek, kroję w kostkę.
Ogórki obieram ze skóry, również kroję na drobną kostkę.
Margarynę i serek mieszam ze sobą, dobrze jest, kiedy margaryna jest miękka, lepiej się miesza;p
Do powstałej masy dodaję jajka i ogórki oraz przecier, mieszam wszystko bardzo dokładnie, doprawiam do smaku. Wkładam do lodówki by się wszystko przegryzło.
Jedna uwaga, nie przesadźcie z dodawanie przecieru, on ma jedynie nadać lekki posmak i kolor.
Polecam pastę smakoszom, najlepiej smakuje z pajdą chleba...ale ostrzegam, swoje kalorie ma;p
p.s. ...
zachęcam do obejrzenia mojego instagramu, to taki off postowy...
http://instagram.com/olalallola
Źródło:http://olalallola.blogspot.com/2013/08/pasta-siuta-znacie-p.html