Wykonanie
Anoo, tak sobie wymyśliłam;p Może ciąża tak na mnie wpływa, może to będzie top of the top??;pW
sumie nie wiedzieć dlaczego ta kruszonka mi się tak wbiła, ale
czemu mam nie spróbować?
Jabłka z
ryżem z
cynamonem uwielbiam ponad wszystko, ale nigdy nie
jadłam ich z kruszonką,nigdzie też nie widziałam takiej propozycji, więc tym bardziej postanowiłam ją zrobić.Mam nadzieję, że wyjdzie, no bo jak nie, Fidel tego nie zje, a szkoda;p W takich przypadkach dobrze jest
mieć psa, co?:DNo i oczywiście mam pewność, że Połówek tego się nie "chyci", no to Jemu pozostaje zupa ogórkowa ;)Przygotowanie: około 30 minutKoszt: około 10 złSkładniki:torebka
ryżu jaśminowego2-3
jabłkałyżka
cynamonuszczypta
cukruodrobina tłuszczu do smarowania naczyniakilka kropel z
cytrynykruszonka:100 g
mąki50 g
masła50 g
cukruRyż gotuję w lekko osolonej wodzie według zaleceń na opakowaniu.Odcedzam, odstawiam na bok.
Jabłka obieram, myję, kroję na kostkę. Skrapiam je
cytryną i podsypuję
cynamonem.W misce mieszam składniki na kruszonkę, czyli ugniatam palcami innymi słowy.Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem układam kolejno
ryż,
jabłka,co ważne
jabłka kończą przekładaniec i właśnie je posypuję kruszonką.Wkładam do rozgrzanego piekarnika na 12 minut na jakieś 180 stopni z termoobiegiem.Finito;)