Wykonanie
Ciacha tego typu uwielbiam, ponieważ nie wymagają złotej ręki do wyrobu - co jest niezmiernie ważne, szybko się pieką, no i w ogóle nie trzeba się stresować czy wyjdą czy nie;p
Ciasteczka powstały w zasadzie na zamówienie jednej moje funfeli, co to miała ochotę na nie...no to
mówi, ma....
Banalne, smaczne i zdrowe, ja zrobiłam je w dwóch wersjach, z
polewą czekoladową i bez niej;)Przygotowanie: 30 minutKoszt: 15 złSkładniki:szklanka
płatków owsianychszklanka
mąki pszennej Lubellaokoło pół szklanki
cukru trzcinowego drobnoziarnistegopłaska łyżeczka
sody oczyszczonejopakowanie
cukru waniliowego100 g
masła1
jajkopolewa z
mlecznej czekolady DelectaDo miski wsypuję
płatki,
mąkę,
cukier waniliowy i trzcinowy oraz
sodę. Mieszam.
Masło roztapiam, odstawiam do ostygnięcia po czym wlewam do miski.Mieszam.Do powstałej masy dodaję
jajko, ponownie mieszam dokładnie.Na blachę rozwijam papier do pieczenia, i formuję kolejno
ciastka - w dłonie najlepiej.Piekę
ciastka jakieś 15-20 minut na 170 stopniach z termoobiegiem.


