Wykonanie
...Wzięło mnie na warzywa, no i jeszcze coś...za chwilę czeka mnie plaża, słońce i...kostium kąpielowy, wobec tego trzeba trzymać formę;pZdążę jeszcze dzisiaj poćwiczyć z moją ulubioną instruktorką, pewnie umrę po treningu, ale co tam, ważny jest efekt;)Normalnie nie
mogę doczekać się wylotu, słońca a nie jego namiastki, no i ...tamtejszego jedzenia, ale już Wam o tym wspominałam...Choć przez tydzień to nie ja
będę gotować, a ktoś dla mnie;pNo i przybędzie mi masa pomysłów na bloga, super!A tymczasem...dzisiaj
kuskus z warzywami, czyli lajtowo, zdrowo, bo raz, że plaża, dwa, że Połówek prosił o coś lekkiego...no to
mówi, ma.Zapraszam;)Przygotowanie: około 25 minutKoszt: 10-12 złSkładniki:szklanka
kaszy kuskus - mnie nasypało się ciut więcejgarść
mrożonych warzyw na patelnię
pomidory - dwa małe
papryka czerwona, zielona, pomarańczowa
szczypiorek2 ząbki
czosnkułyżeczka
oliwy z oliwekzielone oliwkikilka
pieczareksól,
pieprzKaszę przygotowuję wedle zaleceń producenta, bardzo łatwe, wystarczy odmierzyć odpowiednią ilość
kaszy, zalać wrzątkiem i odczekać 5 minut.Co też się dzieje...;)
Papryki,
pieczarki, kroję na kawałki, myję i wrzucam na rozgrzaną
oliwę.Po chwili dodaję wyciśnięty przez praskę
czosnek.Dodaję garść
mrożonych warzyw na patelnię, podsmażam wszystko około 15 minut, ważne by warzywa były jędrne i nie zrobiła się z nich papa.
Pomidory zalewam wrzątkiem, obieram ze skórki, wycinam miąższ i kroję na kostkę.Do dużej miski wsypuję
kuskus, następnie dodaję
pomidory oraz podsmażone warzywa. Doprawiam wszystko do smaku
solą i
pieprzem, posypuję
szczypiorkiem i ....jem;)))