Wykonanie
Złociste ciasto z puszystym
serkiem, pod czerwonymi koralikami...

Przepis został przygotowany w ramach konkursu Almette "Jesienne danie z
serkiem Almette".Składniki na 4 naleśniki:50 g
mąki pszennej,50 g
mąki pszennej razowej,50 g
mąki orkiszowej,łyżeczka mielonego
siemienia lnianego,2
jajka,250 ml
mleka,2 łyżki
oleju kokosowego,
serek Almette fruit z
Jagodą i
Maliną,pół szklanki czerwonych
borówek.

Jak to zrobić?Mieszamy ze sobą 3 rodzaje
mąki oraz
siemię lniane, wbijamy dwa
jajka, a następnie wlewamy
mleko. Całość dokładnie mieszamy za pomocą ubijaczki do
jajek.Na mocno rozgrzanej patelni roztapiamy pół łyżeczki
oleju kokosowego.
Olej kokosowy rozprowadzamy po powierzchni patelni za pomocą ręcznika papierowego.Następnie na patelnię wylewamy porcję ciasta naleśnikowego. Kiedy naleśnik zarumieni się przewracamy go na drugą stronę.Przygotowane w ten sposób naleśniki przekładamy
serkiem Almette fruit, a następnie ozdabiamy czerwonymi
borówkami.

SMACZNEGO ŻYCZY KUCHNIA LETYCJI !! :)