Wykonanie
Witam Wszystkich SerdecznieXXI wiek przyniósł ze sobą wiele zmian w naszymżyciu, przede wszystkim wzrost tempa życia, co za tym idzie wzmożone narażenie na stres i oczywiście brak czasu. Każdy z nas boryka się z tym w większym lub mniejszym stopniu, a to staje się główną przyczyną naszego złego odżywiania. Restauracje typu fast food rosną jak
grzyby po deszczu, a producenci żywności prześcigają się tworzeniu co raz to prostszych w przygotowaniu dań ograniczających się zazwyczaj do odgrzania. Nie zapominajmyo tym, że silne obciążenie naszego organizmu przejawia się,także ogólnym zmęczeniem, co w połączeniu ze złym odżywianiem prowadzi do nie raz dramatycznych sytuacji. Z drugiej strony powoli zaczynamy zauważać, że taki tryb życia, takie odżywianie nie są dla nas dobre i próbujemy coś z tym zrobić, ale jak dobrze wiadomo wydaje nam się, że łatwo z tym nie będzie. Odżywianie jest swego rodzaju kluczem do naszego zdrowia i lepszego samopoczucia.

Patrząc z perspektywy ilości dyskontów czy super i hipermarketów można by powiedzieć, że zrobienie zakupów spożywczych jest całkiem proste i nie wymaga wielkiego poświęcenia. Otóż to zakupy nakreślają już pewne
ramy, tego będziemy jedli przez najbliższy czas. Ważne jest nie tylko zwrócenie uwagi na termin ważności, skład ale i pochodzenie produktów. Najlepszą swego rodzaju maksymą podczas robienia zakupów powinno być "kupuj świeże produkty i jak najmniej przetworzone". Duży ukłon tutaj należy się producentom żywności ekologicznej jak i bio, ponieważ wychodzą oni na przeciw konsumentom oferując przede wszystkim wysokiej jakości i zdrowsze produkty. Zdaję sobie sprawę, że tego typu produkty nie zawsze są tak łatwo dostępne, na szczęście tutaj wychodzą nam na przeciw takie miejsca jak sklep ze zdrową żywnością lub sklep z ekologiczną żywnością.

Wiele osób z powodu alergii lub chorób jest zmuszonychdo wyeliminowania pewnych składników, produktów ze swojej diety, ale to nie powinno być powodem do wymówki, iż jeśli nie mam żadnej alergii ani nie choruję to nie muszę jeść zdrowo.Takie myślenie to błąd, a wystarczy kilka podstawowych zmian,a naprawdę zaczniemy czuć się lepiej.

Zwykły
makaron możesz zamienić na pełnoziarnisty lub wiele innych rodzajów jakie co raz częściej znajdują się w ofercie sklepów eko. Znajdź w swoim regionie prawdziwą piekarnię z
krwi i kości,gdzie
chleb wspaniale pachnie bez żadnych ulepszaczy. Takie
pieczywo samo w sobie ma wartość, dzięki
czemu na kanapcenie musi znajdować się tona dodatków. Plasterek
szynki lub
twarożek do tego coś zielonego w zupełności wystarczy. A skoro już o zielonym to pamiętajmy, jeśli mamy taką możliwość kupujmy świeże
warzywa i owoce, prawdziwe
soki czyli takie domowe lub zakupione w sklepie ze zdrową żywnością . Warto zwrócić uwagę na to, iż jeśli nie
mogę zobaczyć czegoś zawartości, to coś jest nie tak z tym produktem.

Każdy z nas zasługuje na to, by jeść dobrze i zdrowo, a jedyną barierą jaką mamy przed sobą jesteśmy my sami. bądźmy bierni zdobądźmy się na ten krok i wybierzmy zdrowie. Niech każdy
mówi,co chce ale czy
jabłko czy też
pomidor dojrzewające w promieniach
słonecznych bez dodatku chemii nie zachowują w sobie tej
słodyczy słońca.
Konfitury z takich
owoców nabierają zupełnie innego smaku,a ich zapach pozwala nam w wyobraźni przenieść się do ogrodu ich pełnego. Jeśli macie możliwość korzystajcie z darów natury świeżych i dostępnych prosto od producenta w których nie ma GMOani żadnego E..., ale jeśli nie to nie bójcie odwiedzać sklepów ze zdrową żywnością, bo w takim miejscu znajdzie żywność wysokiej jakości potwierdzoną certyfikatami.