Wykonanie
Witajcie Moi
DrodzyDzisiaj czas na coś z
jajek, każdy z Nas czasem potrzebuje urozmaicenia i zamiast zwykłej kanapki na śniadanie ma ochotę na coś innego, dlatego ja proponuję dzisiaj omlet z
pomidorami i
bazylią. Osobiście jednak, jeśli już mam jeść
jajka, omlet czy jajecznice to muszą to być
jajka od kur, które mogą sobie pobiegaćpo podwórku i mają urozmaiconą dietę, a nie jedzą tylko pasze.Dzisiaj potrzebne Nam będą:

Składniki na omlet dla 2 osób4
jajkamasło2 łyżki
wodypomidorlistki
bazyliizielona
pietruszkaszczypioreksólmieszanka suszonych przyprawDo miski wbijamy
jajka, dodajemy trochę
masła, 2 łyżki
wody i roztrzepujemy w celu wprowadzenia jak największej ilości pęcherzyków powietrza i uzyskania jednolitej masy. Masę doprawiamy
solą i mieszanką suszonych przypraw.

Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną
masła.

W momencie, gdy zauważymy już, że na górze masa gęstnieje dodajemy pokrojone
pomidory,
bazylię,
pietruszkę i
szczypiorek. Następnie zamykamy omlet, po przez zagięcie na pół, w ten sposób nasze nadzienie znajdzie się w środku. Smażymy jeszcze chwilędo momentu ścięcia się wnętrza omletu.