Wykonanie
Pyszne i ekspresowe oponki ,
łatwe do przygotowania.
Delikatne i puszyste bez czekania
aż ciasto wyrośnie.
Polecam ...

Składniki :
1/2 kg
sera z wiaderka
1 szklanka
cukru2
jajka1/2 kostki
masła1 łyżeczka
sody2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
soliokoło 80 dkg
mąki(jeśli ciasto będzie za luzne, dosypujemy
mąki )
Przygotowanie :
Ser wyłożyć z wiaderka, dodać
masłosól,
proszek do pieczenia ,
sodę ,
jajkacukier ,
mąkę i zagnieść ciasto
(ciasto troszkę, luzniejsze niż na
makaron)
Rozwałkować od 1 cm do 1 , 5 centymetra.
Szklanką wykrawać koła a w środku każdego, wykrawać za pomocą kieliszka mniejsze dziurki .
Smażyć na rozgrzanym
olejuPosypać
cukrem pudremSmacznego !!!