ßßß

Składniki na osiem porcji :-1 opakowanie makaronu( 500g )kokardek, kolanek według uznania-10 dkg pestek dyni łuskanych-40 dkg wędzonego boczku-1 brokuł1 cebula-1 ząbek czosnku-1 łyżki oleju-4 łyżki masła3-5 łyżek tartego parmezanu-sól-pieprzPrzygotowanie:Makaron ugotować (al dente )w osolonej wodzie zahartować, zimną wodą i wymieszać z olejem. Cebule i czosnek drobniutko pokroić w kosteczkę.Brokuły opłukać ,podzielić na różyczki i od zagotowania, gotować 2-3 minuty . Pestki dyni przesmażyć na suchej patelni .Boczek (drobno pokrojony ) przesmażyć dodać cebule i czosnek ,chwilę jeszcze smażyć ,do tego dodać odcedzone brokuły delikatnie wymieszać.Zdjąć z ognia, wszystko dodać do ugotowanego makaronu,wsypać pestki dyni i wymieszać.Doprawić do smaku ....Gotowe danie, można posypać startym parmezanem ....Smacznego !!!