Wykonanie
Bardzo smaczne ciasto , a przede wszystkim ekspresowe i proste w wykonaniu .Polecam




Składniki :-2,5 szklanki
mąki-1,5 szklanki
cukru-1
margaryna-3 łyżki
kakao-3 łyżeczki proszku-4
jajka-5 łyżek
wodyMasa :-70 dkg
twarogu białego (półtłusty)-1 szklanka
cukru-4
jajka-10 dkg wiórek
kokosowych-1/2 kostki
margarynyPrzygotowanie:
Margarynę ,
cukier,
kakao,włożyć do garnka,wlać 5 łyżek
wody rozpuścić i zagotować . Ostudzić i dodać,
mąkę z proszkiem ,
żółtka(połączyć mikserem), a na sam koniec dodać do ciasta, ubite
białka, połączyć delikatnie mieszając.Masa:
Ser ,przecisnąć przez praskę lub zmielić.
Margarynę ,utrzeć z
cukrem i
żółtkami dodać
ser i
wiórki kokosowe (można połączyć za pomocą miksera ).Na sam koniec, ubić
białka i połączyć z masą
serową ,delikatnie mieszając na wolnych obrotach mikserem .Ciasto wyłożyć na blachę, wyrównać i równomiernie na cieście, rozłożyć
ser. Po upieczeniu polać
polewą czekoladową,lukrem według uznania .Pieczemy w temperaturze 180 stopni .Blacha 40x26Smacznego !!!