Wykonanie
Przepyszny
filet z kurczaka z
pieczarkami ,wspaniały pomysł na obiad wyśmienicie smakuje .Kotlet jest kruchy ,soczysty oczywiście bardzo łatwy do przygotowania,składany w kształcie pieroga.Polecam


Składniki :1 kg
fileta z kurczaka50 -70 dkg
pieczarek1
cebulaprzyprawysólpieprzdelikat czerwony
mąkabułka tartajajkamasło lub
margaryna do podsmażenia
pieczarekPrzygotowanie :Rozbijamy,
schab przyprawiamy(według uznania )Następnie, płuczemy
pieczarki, kroimy na drobno i gotujemy 15 minut ,po ugotowaniu odlewamy
wodę .Na
maśle podsmażamy drobno pokrojoną ,
cebulkę i odcedzone z
wody pieczarki dodajemy
przyprawyi 2 -3 łyżki
bułki tartej aby farsz się trzymał wszystkie składniki mieszamy .Nakładamy na rozbity filet i składamy w kształcie pieroga Obtaczamy w
mące ,
jajku i
bułce tartej Rozgrzać
olej ,smażyć na wolnym ogniu z obu stron aż będą rumiane .Smacznego !!!