ßßß
Składniki ;60 dkg schabu1/2 kg pieczarek1 duża cebula (do podsmażenia pieczarek )20 dkg sera żółtego1-2 jajekbułka tartamąkamasłoprzyprawyPrzygotowanie ;Mięso, rozbijamy ,następnie posypujemy przyprawami solą ,pieprzemprzyprawą delikat .Obtaczamy w mące ,jajku roztrzepanym i bułce tartejNastępnie, kroimy na drobno pieczarki gotujemy 15 minutPodsmażamy cebulkę i odcedzone z wody pieczarki na margarynie ,oleju lub maśle(do pieczarek z cebulą też dodajemy przyprawy )Nakładamy ,na usmażone schabowe na to ścieramy żółty serKotlety ,możemy ,włożyć na 10 minut do piekarnika aby ser się rozpuścił lub gdy pieczemy drugą stronę kotleta włożyć na niego pieczarki starty ser i przykryć pokrywką wtedy wspaniale się rozpuściSmażymy na wolnym ogniuSmacznego !!!