Wykonanie
Przedstawię przepis na kotlety po kowalsku ,soczyste bardzo smaczne i pożywne .Łatwe do wykonania .Kotlet po kowalsku ucieszy nie tylko oko ,ale także podniebienie Polecam

Składniki ;60 dkg
schabu1/2 kg
pieczarek1 duża
cebula (do podsmażenia
pieczarek )20 dkg
sera żółtego1-2
jajekbułka tartamąkamasłoprzyprawyPrzygotowanie ;
Mięso, rozbijamy ,następnie posypujemy
przyprawami solą ,
pieprzemprzyprawą delikat .Obtaczamy w
mące ,
jajku roztrzepanym i
bułce tartejNastępnie, kroimy na drobno
pieczarki gotujemy 15 minutPodsmażamy
cebulkę i odcedzone z
wody pieczarki na
margarynie ,
oleju lub
maśle(do
pieczarek z
cebulą też dodajemy
przyprawy )Nakładamy ,na usmażone
schabowe na to ścieramy
żółty serKotlety ,możemy ,włożyć na 10 minut do piekarnika aby
ser się rozpuścił lub gdy pieczemy drugą stronę kotleta włożyć na niego
pieczarki starty ser i przykryć pokrywką wtedy wspaniale się rozpuściSmażymy na wolnym ogniuSmacznego !!!