ßßß
Składniki na kruszonkę:3 szklanki mąki tortowej1 szklanka cukru1 kostka margaryny1,5 łyżeczki proszku do pieczenia5 żółtekSkładniki na masę:5 białek1 szklanka cukru3 duże jogurty greckie2 serki homogenizowane waniliowe2 budynie śmietankowe (bez gotowania)------------------------------------------------------------------------------------------------------------KruszonkaWszystkie składniki kruszonki mieszamy i zagniatamy.Gotowe ciasto dzielimy na dwie części.Jedną wkładamy do lodówki na ok. 30 minut.MasaBiałka ubijamy z cukrem (dodajemy go stopniowo, po jednej łyżce).Do ubitych białek dodajemy jogurty i serki waniliowe.Do masy wsypujemy budynie.Całość delikatnie mieszamy łyżką.Na blachę wykładamy nieschłodzoną część ciasta.Następnie wylewamy masę i ścieramy na wierzch schłodzone ciasto.Pieczemy ok. 55 minut w temperaturze 180°C.