ßßß
Cookit - przepis na Pstrąg pieczony w ziołach
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pstrąg pieczony w ziołach
Składniki
Pstrąg
Cukinia
Cytryna
Natka pietruszki
Koperek
Przyprawa do ryb
Oliwa z oliwek
Papryka czerwona
Sól
Pieprz
Wykonanie
Czas przygotowania: 30 min.Porcja dla 1 osobyKoszt przygotowania: 12 , 00 złSKŁADNIKI:1 świeży
pstrąg
1/2 średniej
cukinii
1/2
cytryny
natka pietruszki
koperek
przyprawa do ryb
oliwa z oliwek
papryka czerwona
w proszku
sól
,
pieprz
PRZYGOTOWANIE
ryby
:
Pstrąga
oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy. Oprószamy
przyprawą do ryb
,
solą
i
pieprzem
. W środku i na zewnątrz. Do środka
ryby
wkładamy obficie
koperek
,
natkę pietruszki
i plasterek
cytryny
. Wstawiamy do pieczenia z odrobiną
oliwy
na 15-20 min. w temperaturze 180'C.PRZYGOTOWANIE
cukinii
:
Cukinię
myjemy i kroimy pod skosem w plastry. Przekładamy do miski i doprawiamy
solą
,
pieprzem
i
czerwoną papryką
w proszku. Przyprawioną
cukinie
smażymy na
oliwie
z obu stron. Usmażone plastry
cukinii
przekładamy na papierowy ręcznik, aby pochłonął tłuszcz.
Źródło:
http://kulinarnyja.blogspot.com/2014/02/pstrag-pieczony-w-zioach.html
Przepisy powiązane
Pstrąg pieczony
Pstrąg pieczony
Pstrąg pieczony
Pstrąg pieczony
Pstrąg pieczony
Składniki powiązane (0)