ßßß
Składniki:Biszkopt (mała tortownica):2 jajka0,5 szklanki mąki0,5 szklanki cukru0,5 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka olejuDodatkowo:galaretka truskawkowagalaretka o smaku kiwigalaretka brzoskwiniowagalaretka cytrynowaskładniki do wykonania kremu "biała dama" (http://saloniksmakow.blogspot.com/2014/09/makowe-z-kremem-biaa-dama.html#more)Oddzielamy żółtka od białek. Z białek ubijamy pianę dodając stopniowo cukier. Do piany dodajemy utarte żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i olej. Tortownicę smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.Ostudzony biszkopt ponczujemy.Na biszkopt nakładamy krem "biała dama" wymieszamy z kolorowymi galaretkami ( 4 galaretki o różnych smakach rozpuszczone w pół szklanki wody każda).Smacznego!
