Wykonanie
Delikatne i kruche
mięsko, idealna domowa
wędlina.

1 kg
schabu bez kościmarynata:2,5 łyżki
sosu sojowego ciemnego2 płaskie łyżki pikantnej
musztardy1/3 łyżeczki
słodkiej paprykiszczypta
ostrej papryki1/3 łyżeczki
czarnego pieprzu1/3 łyżeczki
majeranku (opcjonalnie)1 szklanka
bulionu warzywnego w temperaturze pokojowejSkładniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszać.
Schab umyć, dokładnie osuszyć, wysmarować porządnie marynatą, delikatnie włożyć do woreczka do pieczenia, woreczek zawinąć, wsadzić do lodówki na około 12 godzin. Po tym czasie do woreczka wlać
bulion.
Mięso wraz z woreczkiem przełożyć do naczynia żaroodpornego, piec około 70 minut w temperaturze 200 stopni. Na około 20 minut przed końcem pieczenia rozciąć folię z wierzchu, by
mięso ładnie się przyrumieniło.
