ßßß Cookit - przepis na Schab pieczony w marynacie

Schab pieczony w marynacie

nazwa

Wykonanie

Delikatne i kruche mięsko, idealna domowa wędlina.
1 kg schabu bez kości
marynata:
2,5 łyżki sosu sojowego ciemnego
2 płaskie łyżki pikantnej musztardy
1/3 łyżeczki słodkiej papryki
szczypta ostrej papryki
1/3 łyżeczki czarnego pieprzu
1/3 łyżeczki majeranku (opcjonalnie)
1 szklanka bulionu warzywnego w temperaturze pokojowej
Składniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszać. Schab umyć, dokładnie osuszyć, wysmarować porządnie marynatą, delikatnie włożyć do woreczka do pieczenia, woreczek zawinąć, wsadzić do lodówki na około 12 godzin. Po tym czasie do woreczka wlać bulion. Mięso wraz z woreczkiem przełożyć do naczynia żaroodpornego, piec około 70 minut w temperaturze 200 stopni. Na około 20 minut przed końcem pieczenia rozciąć folię z wierzchu, by mięso ładnie się przyrumieniło.
Źródło:http://zcukrempudrem.blogspot.com/2014/05/schab-pieczony-w-marynacie.html