Wykonanie
Podaję wersję najprostszą i najszybszą, często jeszcze dodaję do tej potrawy warzywa, jak np tutaj, pycha i szybko :)

0,5 kg mielonej
wieprzowiny2 średnie
cebule3 - 4 ząbki
czosnku3 kopiaste łyżki
koncentratu pomidorowegosól, słodka i
ostra paprykaprzyprawa do spaghetti bolognese (użyłam z Kamisu)tarty
ostry ser żółty
makaron wg uznania
Cebule posiekać.
Mięso usmażyć z
cebulą i zmiażdżonym
czosnkiem w głębokim rondlu na niewielkiej ilości
oleju, podlać szklanką
wody, dodać
przyprawy, dusić do miękkości ( u mnie około 20 minut), jeśli trzeba uzupełnić sos, zagotować, dodać koncentrat, zagotować.Podawać z
makaronem i startym
żółtym serem.
