Wykonanie
Przepyszne
mięsko w innej odsłonie, bardzo polecam :)

6 plastrów
schabu bez kości2 średnie
cebule4 średnie
marchewkisól,
pieprz cayenne,
słodka papryka1 łyżka
mąki + 1/3 szklanki zimnej
wodySchab umyć, osuszyć, oprószyć
przyprawami, odstawić na 20 minut do lodówki.Następnie podsmażyć na rumiano na
oleju, przełożyć do rondla, zalać
wodą, dodać
przyprawy, gotować na niewielkim ogniu pod przykryciem.
Cebulę pokroić w półplasterki, usmażyć na złoto na tym samym tłuszczu co wcześniej
mięsko, przełożyć do sosu.2
marchewki obrać, pokroić na plasterki, wsypać do
mięsa.Pozostałe 2 marchwie potraktować w ten sam sposób, ale wrzucić do
mięsa na około 20 minut przed końcem gotowania.Kiedy
mięso będzie już miękkie, część
marchewki wyłożyć z
mięsem na talerzyk.
Mąkę wymieszać z
wodą, wlać do sosu, zagotować mieszając.Sos w tym momencie można potraktować blenderem i zmiksować kawałki
marchewek.
Mięso i
marchewki z talerzyka wrzucić do sosu. doprawić, podawać.
