Wykonanie
Szybkie, małe "conieco" dla wielbicieli
manny i
migdałów :)

przepis stąd120 gramów
mąki pszennej120 gramów
kaszy manny ( może być zarówno błyskawiczna jak i zwykła)1
jajo50 gramów zmielonych
migdałów100 gramów miękkiego
masła50 gramów
cukru1 łyżka
amaretto lub
wódkimigdały w płatkach do posypania
cukier puder do posypania
Mąkę przesiać z
kaszą i
cukrem, dodać
masło,
jajo,
płatki migdałowe i
alkohol, zagnieść ciasto, wstawić je na 30 minut do lodówki.Po tym czasie z ciasta odrywać małe kawałeczki, formować kuleczki wielkości
orzecha włoskiego, lekko spłaszczać, posypać
migdałami, lekko je wgnieść w każde
ciasteczko.Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni (funkcja góra - dół).
Ciasteczka mają być jasne. Jeszcze gorące posypać
cukrem pudrem.
