ßßß
 
            
         przepis stąd1 i 3/4 szklanki mąki pszennej0,5 szklanki cukru (optymalnie brązowy, ale biały tez się sprawdzi)1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia0,5 łyżeczki cynamonuszczypta soli1/3 szklanki oleju1 jajo3/4 szklanki mlekadodatkowo na wierzch:1/3 szklanki cukru1 kopiasta łyżeczka cynamonu50 gramów (około 3 łyżek) stopionego, schłodzonego masłaW dużej misce wymieszać składniki sypkie, czyli mąkę, sól, proszek, cukier, cynamon.Do słoika wlać mleko, wbić jajo, dolać olej, wstrząsnąć parokrotnie słoikiem.Składniki mokre przelać do miski z suchymi, wymieszać łyżką do połączenia składników.Foremkę do muffin wypełnić papilotkami, wypełniać je ciastem do 3/4 wysokości.Piec w nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.Lekko ostudzić, wierzchy smarować masłem, obtaczać w cukrze wymieszanym z cynamonem.
przepis stąd1 i 3/4 szklanki mąki pszennej0,5 szklanki cukru (optymalnie brązowy, ale biały tez się sprawdzi)1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia0,5 łyżeczki cynamonuszczypta soli1/3 szklanki oleju1 jajo3/4 szklanki mlekadodatkowo na wierzch:1/3 szklanki cukru1 kopiasta łyżeczka cynamonu50 gramów (około 3 łyżek) stopionego, schłodzonego masłaW dużej misce wymieszać składniki sypkie, czyli mąkę, sól, proszek, cukier, cynamon.Do słoika wlać mleko, wbić jajo, dolać olej, wstrząsnąć parokrotnie słoikiem.Składniki mokre przelać do miski z suchymi, wymieszać łyżką do połączenia składników.Foremkę do muffin wypełnić papilotkami, wypełniać je ciastem do 3/4 wysokości.Piec w nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.Lekko ostudzić, wierzchy smarować masłem, obtaczać w cukrze wymieszanym z cynamonem.
